VRK newsletter 29.04-05.05.23: 33 країни беруть участь в КМФР 2023, переможці будуть відомі в кінці травня

05.05.2023

Команда ВРК зібрала для вас актуальні новини рекламної індустрії за період з 29 квітня по 5 травня 2023 року. 

 

НОВИНИ ВРК

1025 конкурсних робіт з 33 країн світу змагатимуться за нагороди Київського Міжнародного Фестивалю Реклами 2023.

Судді розпочали роботу, результати стануть відомі вже наприкінці травня. Дякуємо усім, хто приєднався до конкурсної програми цього року!

 

НОВИНИ ІНДУСТРІЇ

Українські медійники та медіаорганізації опублікували звернення до владних органів України щодо загроз медіареформі та євроінтеграційному шляху України.

 

Згідно з новим дослідженням «Creative, the Performance Powerhouse», що проведено Magna Media Trials  і Yahoo,, медіарозміщення та якість креативу повинні взаємодіяти, коли йдеться про ефективні рекламні стратегії.

 

Нарешті українці дочекалися того дня, коли запалав російський кремль.Українські бренди як завжди відзначалися креативним ситуативом у своїх соціальних мережах. Редакція MMR створила добірку креативів.

 

Громадська організація «Агенти крові» запустила четвертий щорічний конкурс постерів до Всесвітнього дня донора крові Artdonation 2023. Цьогорічна тема: «Системне донорство — як культурна норма». Прийом робіт триватиме до 23 травня. Переможців оголосять в День донора, 14 червня.

 

НОВИНИ ЧЛЕНІВ ВРК

Для громадської організації «ДНА», яка вивчає водний простір й досліджує артефакти на дні Чорного моря, було розроблено динамічну айдентику.

А в рамках співпраці з Першим добровольчим мобільним шпиталем ім. М.Пирогова (ПДМШ), агенція зробила брендинг його великого автопарку.

 

Кампанія мала не тільки розповісти великій кількості людей, чому гомілка крутіше, ніж четвертина. Але ще й зробити так, щоб авдиторія спілкувалася з брендом. Спойлер: у агенції VIVID це вийшло.

 

Ідея та меседж кампанії - «Раптом це твоє» - розвінчує сумні спогади про «бабусин» чайний гриб. Ідею було втілено у рекламному ролику, головну роль в якому виконав відомий актор театру і кіно Андрій Лідаговський, відомий за участю у стрічці «Мої думки тихі».

 

Агенція разом з Українською академією лідерства і Міністерством закордонних справ України створили 50-кілограмову книгу на 6000 сторінок, в якій описані злочини росії. Звичайно, не всі. Тому вона все ще пишеться. А поки українська молодь вже відправилась в європейську експедицію презентувати цю книгу у NATO, Європарламенті, Раді Європи та іншим організаціям у Польщі, Німеччині, Франції, Бельгії та Австрії.

 

Проєкт із важливою місією, адже на сьогодні Україна є найбільш замінованою країною світу.

 

Разом з фахівцями підготували для Вікна-новини матеріал в якому детальніше розглянули, чому сексизм отруює життя як жінок та чоловіків, так і будь-якої країни загалом. Так як він впливає на економіку, зокрема, на рівень ВВП.

 

Протягом квітня зібрали 180 900 грн які, як і обіцяли, Postmen подвоїв. Тож  тепер маємо 361 800 грн на три дрони DJI Mavic 3 Fly More Combo, які вже скоро будуть закуплені та передні в 68 окрему єгерську бригаду ім. Олекси Довбуша, де служить колишній співробітник агенції Павло Вишебаба.

 

ПУМБ, що є ініціатором проєкту «Ми однієї крові», став генеральним партнером форуму з тактичної медицини. На заході був представлен благодійний мерч проєкту, а також нова лінійка лімітованого дропу, створеного сумісно з Благодійним Фондом Сергія Притули. Як завжди, 50% від кожного замовлення перераховується у фонд для закупівлі тактичної медицини!

 

Ексклюзивне партнерство розраховано на три роки. Мета  співпраці: підтримка інтересу українського вболівальника до футболу та розвиток українськомовного YouTube-контенту.

 

У травні 2023 року в Азербайджані Uklon запускає технологічний проєкт – онлайн-сервіс виклику авто у стратегічному партнерстві з локальним маркетплейсом Umico. Cервіс буде доступний у столиці Баку.

 

Згідно з  рейтингом «Топ-15 найстійкіших банків країни», який опублікували NV та  Dragon Capital, ПУМБ посів 2-ге місце серед фінустанов з приватним українським капіталом та 11-те місце в загальному переліку банків.

 

На сайті IAB Ukraine опублікувано перелік сайтів, до яких у правовласників є претензії станом на 03.05.2023. Прохання до агенцій та платформ оновити чорні списки рекламних кампаній та їхні налаштування.

 

Підписуйтесь на е-розсилку VRK Newsletter та отримуйте новини на вашу електронну пошту

 

Співпраця з Коаліцією

Ми відкриті до співпраці з усіма членами ВРК задля спільної підтримки рекламного ринку України, всі пропозиції направляйте на project@vrk.org.ua

 

Бажаєте поділитися з колегами новиною та включити матеріали від вашої агенції в наступний VRK Newsletter? Напишіть нам на pr@vrk.org.ua