VRK newsletter 04-10.23: програма конференції Best Marketing Practices, фіналісти Effie Awards Ukraine 2023

10.11.2023

Команда ВРК зібрала для вас актуальні новини рекламної індустрії за період з 4 по 10 листопада 2023 року.

 

НОВИНИ ВРК

24 листопада у Mercure Congress Centre відбудеться конференція Best Marketing Practices у рамках Effie Awards Ukraine 2023. Програма конференції складається з кейсів-фіналістів премії. Реєстрацію на подію відкрито до 20 листопада на сайті еffie.org.ua.

 

Список фіналістів вже на сайті Effie Awards Urkaine. Кампанії для благодійних фондів, урядових та неурядових організації склали більшу частину фіналістів в цьому році.

Імена переможців конкурсу будуть оголошені вже 24 листопада на Effie Gala.

 

НОВИНИ ІНДУСТРІЇ

Компанія Ocean Media Plus, опублікувала оновлений прогноз відновлення телерекламного ринку 2023 року: 55% від об'ємів 2021 року у національній валюті.

 

Конференція обіцяє глибокий погляд на ключові аспекти сучасного digital-світу. IAB Ukraine збирає визнаних експертів з усього світу, щоб розглянути важливі теми, такі як Retail Media, GDPR, CTV, АІ та influencer-маркетинг.

Приєднуйтесь, щоб відкрити реальність цифрового майбутнього і забезпечити успішний розвиток вашої компанії.

 

Meta Platforms запроваджує нову політику, яка змусить рекламодавців повідомляти про використання штучного інтелекту або інших цифрових методів у створенні політичної або соціальної реклами у Facebook та Instagram. Ця політика набуде чинності з 2024 року й стане обов’язковою для всіх країн.

 

Держпродспоживслужба України винесла на громадське обговорення проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» щодо заборони видимого для споживача розміщення тютюнових виробів та деяких інших виробів у місцях роздрібної торгівлі».

 

НОВИНИ ЧЛЕНІВ ВРК

Артем Каран, керуючий партнер креативної маркетингової агенції MEX a member of Havas, член журі Effie Awards Ukraine 2023, поділився 5 інсайтами після суддівства та розповів про тенденції, зміни та очікування креативної індустрії.

 

BrainTank на прикладі власного кейсу з редизайну етикетки для пива “Десант” розповіли про зміну візуальних кодів та погляд на бренд очима сучасного споживача

 

Агенція поділилася роликами про правила №44, 56, 87 для створення смачного хліба. Бо майстерність смакує!

 

Щоліта діти стають жертвами необережної поведінки на воді та з вогнем, з минулого року до найпоширеніших небезпек додалися ще й міни. Кампанія створювалася для UNICEF Ukraine і ДСНС України та завершилась у вересні. Агенція підбила підсумки й поділилася результатами.

 

У новому кейсі агенція ділиться інсайтами медійної кампанії популярного пива Waissbburg: як формували цільову аудиторію і чим керувались при виборі майданчиків для медійних запусків.

 

Агенція ознайомила зі своїм останнім проєктом: лаконічний редизайн інтернет-магазину зі свіжою концепцією бренду.

 

Артдиректор та артдиректорка агенції Underdog Agency Павло Різник та Альона Голубєва розповіли у форматі кейс-стаді, як створювалася айдентика для подкасту про військових «Прийом» та історичного подкасту «Вулиця Степана Бандери» від медіа The Village.

 

SMM-проєкт Jägermeister перейшов від Sasquatch Digital до New Strategies Group. Гучно заявляти про виграні тендери та нових клієнтів завжди приємно, а розголошувати інформацію про завершення співпраці якось не заведено. Агенції вирішили це змінити.

 

Вже другий рік поспіль агенція Айділерс запускає проєкт для українських стартапів. Для 10 відібраних переможців агенція виконає пакет послуг, який підготує бізнеси до виходу на ринок та зробить їх інвестпривабливими. Збір заявок вже розпочато та триватиме до 19 листопада включно.

 

Рік тому вже було зрозуміло, що тема ментального здоров’я для України суперважлива. Агенція розповіла, як стратегія  бренду «Ти як?» допомогла розповідати про ментального здоров’я влучно і не нудно. Разом з ГО "Безбар'єрність" продовжують розповідати про ментальне за планом — щодня у соцмережах та у всеукраїнській комунікації, в межах якої запустили вже три хвилі.

 

У світі продуктового менеджменту, де кожен крок так чи інакше визначає майбутнє продукту, обмін думками, досвідом та факапами є вкрай важливим.

30 листопада відбудеться UP Conference — онлайн-конференція про найкращі практики продуктового ком’юніті України.

 

Владислав Наумов, Head of SEO at Inweb, у новому випуску на YouTube-каналі SPEKA media розповів про просування сайтів та стан SEO сьогодні.

 

Агенція проводить опитування, щоб дізнатися, у якому настрої українські родини закінчують 2023 рік. Опитування не триватиме більш, ніж 5 хвилин. Долучайтеся

 

Підписуйтесь на е-розсилку VRK Newsletter та отримуйте новини на вашу електронну пошту

 

Співпраця з Коаліцією

Ми відкриті до співпраці з усіма членами ВРК задля спільної підтримки рекламного ринку України, всі пропозиції направляйте на project@vrk.org.ua

 

Бажаєте поділитися з колегами новиною та включити матеріали від вашої агенції в наступний VRK Newsletter? Напишіть нам на pr@vrk.org.ua