VRK newsletter 24-30.09.22: українські агентства в Effie Index 2022, проміжний етап міжнародного рейтингу креативності та члени ADC*UA в журі ADCE Awards 2022

30.09.2022

Команда ВРК зібрала для вас актуальні новини рекламної індустрії за період з 24 по 30 вересня.

НОВИНИ ВІД ВРК 

Effie Index: Effie Worldwide представив глобальний рейтинг 2021 року

Українське агентство Gres Todorchuk увійшло в топ-3 найефективніших незалежних агентств року у всьому світі та очолило даний рейтинг в Європі. В п’ятірку незалежних агентств Європи увійшов також Postmen.

 

Міжнародний рейтинг креативності для українських агентств – проміжний етап сезону 2022-2023

Всеукраїнська рекламна коаліція представляє проміжні результати в Міжнародному рейтингу креативності сезону 2022-2023 для українських агентств після фестивалю Golden Drum 2022.

 

Члени українського клубу ADC*UA в журі ADCE Awards 2022 

Слава Деніс, креативний директор Cheil Ukraine та Президент Клубу ADC*UA, очолила команду журі Print & Outdoor конкурсу ADCE Awards 2022. Також до журі приєдналися Віктор Шкурба із KA.KA.HA / ISD Group та Юлія Колесник, незалежний консультант.

 

НОВИНИ ВІД ІНДУСТРІЇ

Міжнародний фестиваль Golden Drum 2022 анонсував переможців

Журі присудило 31 бронзовий барабан, 28 срібних, 24 золотих та 9 гран-прі в різних групах і категоріях. Вітаємо українських колег з перемогою на конкурсі – ANGRY agency, Bickerstaff.756, Banda Agency, Saatchi & Saatchi Ukraine. 

 

Найякісніші і відповідальніші українські медіа

Інститут масової інформації провів двоетапний моніторинг, взявши за основу дослідження UnitedforNews, The Journalism Trust Initiative та команди Internews Network.

 

Олена Мартинова, маркетинг-директорка Starlight Media: «Ми – про життя»

Олена Мартинова в інтерв’ю розказала про деталі осіннього сезону телеканалів Групи, важливість повернення улюблених брендів на екрани, а також про головну місію телебачення сьогодні – підтримувати, розважати й надихати на життя.

 

 НОВИНИ ВІД ЧЛЕНІВ ВРК

Serviceplan Ukraine та компанія Volia представляють проєкт «Сила Волі»

Serviceplan Ukraine розробили меседж від імені компанії Volia, яка багато років працює на ринку України. Назва компанії сьогодні стала вкрай актуальним словом, і вони вирішили використати потужний інсайт – Сила Волі. Це словосполучення підкреслює міць професіоналів і водночас апелює до українських абонентів, що у ці складні часи вигартовують силу своєї волі.

 

Команди групи 1+1 media об'єдналися в Big Brave Events

Команди групи 1+1 media — Big Entertainment Shows, підрозділи маркетингу та PR — об'єдналися в ініціативу Big Brave Events для реалізації заходів міжнародного масштабу.

 

McCann та Гвардія працювали над іміджевою кампанією для Vodafone

В рамках нової іміджевої кампанії Vodafone випустив відео за участі Олега Псюка, лідера відомого музичного гурту Kalush та переможця Євробачення 2022.

 

Admixer Advertising та Perekhid Outdoor додали нових можливостей DOOH-рекламі

У 2021 році DOOH (digital out of home) була визнана категорією реклами із найшвидшими темпами зростання в Україні.

 

 

Ребрендинг Ukrainian Freedom Fund від provid

Агенство комунікацій provid зробило ребрендинг для Ukrainian Freedom Fund, громадської організації яка з квітня 2014 року забезпечує всім необхідним бійців на фронті. 

 

 

Співпраця з Коаліцією

Ми відкриті до співпраці з усіма членами ВРК задля спільної підтримки рекламного ринку України, всі пропозиції направляйте на project@vrk.org.ua.

Бажаєте поділитися з колегами новиною та включити матеріали від вашої агенції в наступний VRK Newsletter? Напишіть нам на pr@vrk.org.ua

 

АРХІВ НОВИН

VRK Newsletter 17-23.09.22: Effie Awards Ukraine бере тайм-аут, як працюють українські регіональні агенції, оцінка ринку інфлюенсер-маркетингу від IAB Україна

VRK Newsletter 10-16.09.22оцінка обсягу ринку інтернет медіа реклами від IAB Україна, Unpacking Ads з Костянтином Шнайдером та новини від членів ВРК

VRK newsletter 03-09.09.22: спеціальна нагорода для українських рекламістів, гайд із Connected TV від IAB Україна та ініциативи до Дня Незалежності України

VRK newsletter 27.08-02.09.22: Олена Плахова на Unpacking Ads. Ринок радіореклами. Скандальний законопроєкт про медіа

VRK Newsletter 08-19.08.22: опитування серед рекламодавців, можливості для українських рекламістів, перемоги на Red Dot 

VRK Newsletter 20-26.08.22: Unpacking Ads з Юрієм Думою, українці в журі Effie Europe та бренд активізм від Gradus