VRK Newsletter 17-23.09.22: Effie Awards Ukraine бере тайм-аут, як працюють українські регіональні агенції, оцінка ринку інфлюенсер-маркетингу від IAB Україна

23.09.2022

Команда ВРК зібрала для вас актуальні новини рекламної індустрії за період з 17 по 23 вересня.

НОВИНИ ВІД ВРК 

Effie Awards Ukraine бере тайм-аут

Національна премія Effie Awards Ukraine є повноправним членом Effie сім'ї з 2006 року. Проте у зв'язку з повномасштабною війною проведення конкурсу маркетингової ефективності за тими ж правилами, що й у мирний час, умовами, що діють в країнах, де немає війни, виглядатиме не просто дивно, а й по суті неможливо. Оргкомітет конкурсу поділився думками з цього приводу.

 

Як працюють агенції в різних областях України

Більшість агенцій, що є членами ВРК розташовані у Києві, де бізнес-процеси набирають обертів. А як зараз живуть та працюють агенції, які розташовані у інших куточках України? Нам розповіли як проживають цей нелегкий період агенції: #ADINDEX, Bambuk Studio, Doris Advertising, Flow Communications, Inweb, Linnikov agency, Verlox Branding Agency, VTMN agency та Крила FMCG Branding. 

 

Creative Express від ADCE в Вільнюсі

32 молодих креатори з 16 країн Європи візьмуть участь у цьогорічному освітньому проєкті Creative Express від європейського клубу арт-директорів ADCE. Олена Данильченко, молодший копірайтер Leo Burnett Ukraine, прийме участь в події від українського клубу ADC*UA.

 

НОВИНИ ВІД ІНДУСТРІЇ

IAB Україна оприлюднює результати оцінки ринку інфлюенсер-маркетингу за 2021 рік

IAB Україна провела оцінку ринку інфлюенсер-маркетингу за 2021 рік за власною методологією, що передбачає три послідовні етапи.

 

Фестиваль Golden Drum оголосив фіналістів

34 українські проєкти пройшли до фіналу міжнародного конкурсу Golden Drum 2022. Переможці будуть оголошені на церемонії нагородження 23 вересня, о 20.30.

 

3–4 жовтня, 15 Український маркетинг-форум, Київ та онлайн

“Кормотех”, Comfy, "Сільпо", ПУМБ,  Bolt, “Укрзалізниця”, Collar, Liki24.com, Ajax та ще 40 спікерів поділяться свіжими кейсами ведення бізнесу в умовах війни. 

 

Комітет Data Science IAB Україна оприлюднив Глосарій DATA

Робоча група комітету Data Science зібрала глосарій, що містить базову термінологію, відповідає світовим стандартам та враховує специфіку українського ринку. DATA Глосарій  містить більше сорока ключових термінів, що описують інструменти та поняття при роботі з даними.

 

НОВИНИ ВІД ЧЛЕНІВ ВРК

Як агенція Bickerstaff.657 отримала нагороду Communication Arts

Креативна агенція Bickerstaff.756 отримала найвищу відзнаку Award of Excellence на цьогорічному фестивалі Communication Arts за брендинг для острова Хортиця.

 

Ковток свободи від Brain Tank 

Маркетингова агенція Brain Tank зробила креативні етикетки та пропонує броварням використати їх для випуску ексклюзивного пива на підтримку України. 

 

Легендарний голкіпер Олександр Шовковський став амбасадором проєкту «Спортивний фронт»

До масштабної комунікаційної кампанії від групи 1+1 media вже доєдналися провідні українські спортсмени зі світовим впливом, серед яких: футболіст Андрій Шевченко, дзюдоїст Георгій Зантарая, художня гімнастка Ганна Різатдінова та каратист Станіслав Горуна. Ролики, в яких спортсмени закликають до бойкоту росіян та білорусів, поширюються інтернетом та транслюються на телебаченні в ефірі марафону «Єдині новини».

 

Як Postmen та Club 4 Paws знаходять домівки безпритульним тваринам в Україні та Європі

За тиждень до початку війни комунікаційна агенція Postmen та бренд Club 4 Paws запустили проєкт Petsession — професійні фотосесії котиків та собак у притулках, які розкриють кожного з них як особистість.

 

 

Диджитал-виставка від IREX та групи агентств agama «Твоя СИЛА — прагнути перемоги» 

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), співпрацюючи разом з Talan Communications, provid та PLEON Talan, що належать до групи агентств agama, відкрили онлайн-виставку «Твоя СИЛА — прагнути перемоги», в межах програми СИЛА (Єднання через спільні дії молоді), що створює належні умови інтеграції внутрішньо переміщеної молоді, працює над розвитком соціальної згуртованості в громадах та розширює знання молоді ВПО щодо розробки політик та взаємодії з місцевою владою. 

 

Співпраця з Коаліцією

Ми відкриті до співпраці з усіма членами ВРК задля спільної підтримки рекламного ринку України, всі пропозиції направляйте на project@vrk.org.ua.

Бажаєте поділитися з колегами новиною та включити матеріали від вашої агенції в наступний VRK Newsletter? Напишіть нам на pr@vrk.org.ua

 

АРХІВ НОВИН

VRK Newsletter 10-16.09.22оцінка обсягу ринку інтернет медіа реклами від IAB Україна, Unpacking Ads з Костянтином Шнайдером та новини від членів ВРК

VRK newsletter 03-09.09.22: спеціальна нагорода для українських рекламістів, гайд із Connected TV від IAB Україна та ініциативи до Дня Незалежності України

VRK newsletter 27.08-02.09.22: Олена Плахова на Unpacking Ads. Ринок радіореклами. Скандальний законопроєкт про медіа

VRK Newsletter 08-19.08.22: опитування серед рекламодавців, можливості для українських рекламістів, перемоги на Red Dot 

VRK Newsletter 20-26.08.22: Unpacking Ads з Юрієм Думою, українці в журі Effie Europe та бренд активізм від Gradus