Нова методика Effie Index від Effie Worldwide

25.01.2022

Effie Worldwide переглянула методику рейтингування з метою підвищення якості та ефективності маркетингу. Починаючи з 2022 року, за новою методикою буде розраховуватись глобальний EffieIndex, а також всі національні програми мають впровадити її в локальні рейтинги ефективності.

Не зважаючи на те що Effie вже більше 50 років, премія невпинно продовжує удосконалюватися та вводити все більше оновлень для учасників ринку.

Щорічно Effie Index визначає та ранжує найефективніших маркетологів, агентств і брендів глобально, регіонально та локально, а також по індустріям – шляхом аналізу даних про переможців та фіналістів від понад 50 конкурсів Effie Awards по всьому світу.

Цьогоріч Effie Worldwide оновила методику розрахунку Effie Index від лінійної до експоненційної, щоб щорічно визнавати найбільш ефективних гравців.

effie index

Перемога на Effie — це значне досягнення, і оновлена модель розрахунку індексу розроблена таким чином, щоб більше підкреслити конкурсні роботи, які отримали найвищі нагороди. Визнаючи співпрацю та підтримку командної роботи між компаніями в рамках проєктів, коефіцієнт ваги між основним агентством та агентствами-партнерами залишається незмінним в новій методиці Effie Index.

Зміни в Effie Index стали результатом постійних консультацій з маркетологами з різноманітних індустрій, а також з організаторами локальних програм Effie по всьому світу, які надавали свої експертні висновки та незалежні рекомендації для удосконалення локальних рейтингів Effie та Effie Index, щоб вони залишались  актуальними і репрезентативними для нашої глобальної індустрії.

Індекс чітко показує те, хто пропонує найефективніші ідеї у всьому світі, і служить еталоном досконалості в маркетинговій ефективності, дозволяючи маркетологам порівнювати свою ефективність з результатами своїх конкурентів.

Наступний глобальний Effie Index 2021 буде розрахований  вже за новою методикою та оголошений навесні-влітку 2022 року.

Таким чином, всі фіналісти та переможці української програми Effie Awards 2021 у міжнародний рейтинг Effie Index 2021 увійдуть вже за новою системою нарахування балів.

Водночас, національні рейтинги ефективності комунікаційних, медіа агентств та рекламно-комунікаційних груп 2021, які представлені на сайті ВРК https://vrk.org.ua/ranking/ є остаточними.

В сезоні 2022 Effie Awards Ukraine всі національні рейтинги ефективності, а також найефективніші рекламодавці та бренди України, будуть визначатися за новою методикою глобальних Effie Index

В разі виникнення питань звертайтесь до оргкомітету Effie Ukraine – rec@vrk.org.ua.