Міжнародний рейтинг креативності 2021-2022

10.06.2022

Всеукраїнська рекламна коаліція підвела підсумки Міжнародного рейтингу креативності комунікаційних агентств України сезону 2021-2022. За результатами рейтингу найкреативнішим агентством країни стало агентство Saatchi & Saatchi Ukraine. 

Щорічно на початку червня ВРК публікує два окремих рейтинги – Міжнародний рейтинг креативності та Національний рейтинг креативності. Однак в зв’язку з повномасштабним вторгнення росії в Україну, Національний рейтинг креативності в цьому році не буде публікуватись, адже він складається з урахуванням балів, отриманих всіма комунікаційними агентствами на конкурсах Ukrainian Creative Awards, а це – Київський Міжнародний Фестиваль Реклами, ADC*UA Awards та Ukrainian Design: The Very Best Of. В 2022 році, на жаль, проводиться тільки КМФР в скороченому форматі – лише конкурси Positive Change. 

Міжнародний рейтинг креативності визначається за списком міжнародних фестивалів рейтингу WARC Creative 100, а також з додатковим включенням ADC Europe та Epica Awards. Загалом це 7 глобальних фестивалів, серед яких: Cannes Lions International Festival of Creativity, D&AD, The One Show, London International Awards (LIA), Clio Awards, Epica та ADC Europe Awards. 

Всі нагороди розраховуються за єдиною системою присвоєння балів і з врахуванням коефіцієнтів фестивалів. 

Коефіцієнти міжнародних фестивалів/конкурсів 

Фестиваль/конкурс

Коефіцієнт

Cannes Lions    

k=10

D&AD

k=6

The One Show

k=6

LIA

k=4

Clio

k=2

Epica

k=2

ADCE Awards

k=1

Система начислення балів: Shortlist – 2, Bronze – 4, Silver – 6, Gold – 8, Best of contest – 10, Grand Prix – 15. 

До фінального рейтингу ввійшло 12 агентств, які брали участь та отримали нагороди на міжнародних рекламних фестивалях. До даного рейтингу включені не тільки комунікаційні агентства, а всі українські учасники-фіналісти. 

Міжнародний рейтинг креативності 2021-2022 

Agency

Points

1

Saatchi & Saatchi Ukraine

184

2

Fedoriv

60

3

Bickerstaff.397

44

4

Banda

28

5

GRES TODORCHUK

24

6

Angry Agency

18

 7-8

Postmen

16

Vintage

9-12

BBDO Ukraine

4

Electric Sheep Film

Hexagon Agency

Shots

Рейтинг з балами по кожному фестивалю знаходиться на сайті ВРК в розділі «Рейтинги – Рейтинги комунікаційних агентств – Міжнародні рейтинги креативності комунікаційних агентств в України». 

В разі виникненні питань чи уточнень по рейтингу, звертайтесь до команди ВРК – festival@vrk.org.ua.