Creative Express від ADCE в Вільнюсі

22.09.2022

32 молодих креатори з 16 країн Європи візьмуть участь в цьогорічному освітньому проєкті Creative Express від європейського клубу арт-директорів ADCE. Олена Данильченко, молодший копірайтер Leo Burnett Ukraine, прийме участь в події від українського клубу ADC*UA. 

Завдяки співпраці школи The Atomic Garden Vilnius, ADCE та Литовської асоціації дизайну, цьогорічний Creative Express відбудеться у Вільнюсі, Литві з 29 вересня по 1 жовтня. 

Creative Express – це освітня програма, організована європейським клубом ADCE та розроблена для професійної підготовки молодих креаторів. Подія збирає молодих арт-директорів, копірайтерів, дизайнерів з метою поглиблення їх знань та натхнення від міжнародних колег-таких же молодих креаторів та від досвідчених менторів. Щороку учасники працюють разом над одним реальним брифом. 

Одинадцятий Creative Express буде присвячений святкуванню 700-річчя Вільнюса. Історія Вільнюса розпочинається, коли Великий князь литовський Гедимін вперше згадав місто в одному зі своїх листів до іноземних купців та майстрів, а через 700 років міський голова Вільнюса Реміґіюс Шимашюс святкує ювілей та запрошує молодих креаторів зібратися у місті. 

Саме тому Creative Express 2022 має на меті створити ідеї та пропозиції, які допоможуть просувати столицю Литви серед всіх європейських країн. Самі ідеї та кампанії будуть представлені 1 жовтня. 

Шимашюс у своєму офіційному запрошенні до молодих креаторів описує столицю як місце, де різні культури та люди століттями зустрічалися, обмінювалися ідеями та навчалися одне в одного. Він вважає, що і місто, і його жителі є справжнім втіленням юнацької цікавості, винахідливості, цілеспрямованості та пристрасті. З цієї причини він запрошує молодих людей з усієї Європи відкрити для себе місто та спільно створювати сміливі концепції для Вільнюса, які просувають його цінності. 

Під час цього триденного навчального табору молоді креатори, об’єднані в робочі групи, будуть працювати під менторством провідних креативних директорів. Серед менторів цього року – представники Jung Von Matt з Берліну, Milk з Вільнюса, Lithuanian National Television з Вільнюса, Clinic 212 з Вільнюса, The Wunderwaffe, Lurzer's Archive та Creative Standards International. 

www.adceurope.org