Юридичні експертизи 2020: більше 30% запитів щодо реклами лікарських засобів

28.01.2021

Реклама лікарських засобів, медичних виробів, методів діагностики та лікування найчастіше знаходилась у зоні ризику і під пильною увагою відповідних державних органів у 2020 році. Такий висновок можна зробити відповідно до юридичних експертиз рекламних матеріалів, що провели фахівці ВРК у минулому році.

У 2020 році було розглянуто більше 50 запитів як від комерційних структур, так й від Держпродспоживслужб різних областей України.

Так у минулому році найбільше запитів стосувались окремих видів товарів з особливостями рекламування, таких як лікарські засоби, медичні вироби, методи діагностики та лікування (33%), алкогольні напої та тютюнові вироби (17%), зброя (9%). Також серед актуальних були запити щодо дискримінаційної (11%) та недобросовісної (11%) реклами.

Робота ВРК у цьому напрямку ведеться регулярно. Для членів ВРК та державних органів експертиза рекламних матеріалів є безкоштовною, а для інших гравців рекламного ринку проводиться на платній основі.

Всі запити про експертизу надсилайте до дирекції ВРК за електронною адресою rec@vrk.org.ua, та відправляти оригінали матеріалів на адресу: Київ, 04053, Бехтеревський провулок, 14.