Ukrainian Creative Awards: результати креативного фестивального сезону 2021

02.06.2021

Більше 300 нагород було вручено за результатами трьох рекламних конкурсів креативності – Київського Міжнародного Фестивалю Реклами, ADC*UA Awards та Ukrainian Design: The Very Best Of 2021, що входять до складу Ukrainian Creative Awards. Вручення пройшло 26-28 травня в рамках події Ukrainian Creative Stories.

44  роботи отримали найвище визнання The Very Best Of  на фестивалі Ukrainian Design: The Very Best Of 2021, та стали кращими творчими проєктами, як вже відомих українських дизайнерів, так й нових імен на ринку.

43 роботи стали призерами (gold, silver, bronze) на ADC*UA Awards та визнані кращими роботами за оцінками членів Клубу арт-директорів України ADC*UA.  Всі призери та фіналісти матимуть унікальну можливість взяти участь у конкурсі європейського клубу арт-директорів ADC*Europe Awards 2021 у Барселоні.

Найбільше нагород було отримано на Київському Міжнародному Фестивалі Реклами – 234 відзнак різного номіналу.

33 нагород отримали роботи блоку Client`S View, де суддями виступали рекламодавці – маркетинг фахівці провідних компаній та оцінювали креативність, оригінальність творчого рішення для вирішення бізнес-задач.

22 відзнаки – блоку Positive Change, де оцінювали креативні комунікації, які мали позитивний вплив на світ.

78 нагород у робот з Craft/Technology, де судили техніку та майстерність.

101 нагород у блоці Creative Communication, де судді оцінювали оригінальність та досконалість креативних ідей.

На КМФР 2021 вперше конкурсна програма була поділена на 4 блоки: Creative Communications, Craft/Technology, Positive Change та Client`s View. Кожен блок включав конкурси та категорії. І в цьому році фестиваль мав не одне Гран-прі, а чотири, які були обрані в кожному блоці:

  • Блок Creative Communications – робота "VOKA Smartfake" від TDI Group (Білорусь) для Unitary Enterprise A1
  • Блок Craft & Technology – робота "Diesel – Francesca" від FAMILY PRODUCTION (Україна) для Diesel
  • Блок Positive Change – робота "Dear Brother" від Rafineri (Туреччина) для LÖSEV
  • Блок Client`S View – робота "The Thing is" від Vintage (Україна) для Міністерства внутрішніх справ України

Звання "The best agency of the festival" на КМФР 2021 отримало агентство POSTMEN.

З повним списком переможців можна ознайомитись на сайтах Ukrainian Design: The Very Best Of 2021, ADC*UA Awards 2021 та КМФР 2021 .

Також з урахуванням балів фестивалів UCA було складено Національний рейтинг креативності та майстерності комунікаційних агентств України та Рейтингу креативності video production студій України.

  • Найкреативнішим комунікаційним агентством в Україні стало агентство POSTMEN
  • Найкреативнішей продакшн компанією в Україні названо FAMILY PRODUCTION

Вручення нагород та оголошення рейтингів відбувалося 26-28 травня в рамках Ukrainian Creative Stories. Переможці отримували нагороди на сцені креативного простору у центрі Києва – PMHUB. Фотозвіт з події – дивиться тут

Глядачі побачили все у вільному доступі завдяки зручній онлайн-платформі TDI Event. Побачити запис трансляцій всіх трьох днів можна за посиланням https://live.creative-awards.com.ua/

Тож креативний фестивальний сезон 2021 завершено. Вітаємо переможців!

До зустрічі у наступному сезоні!