Вже наприкінці травня стануть відомі переможці Національних рейтингів креативності та майстерності сезону 2021

20.04.2021

Креативний фестивальний сезон 2021 традиційно завершується оголошенням результатів Національного рейтингу креативності та майстерності комунікаційних агентств України та Рейтингу креативності video production студій, що пройде в рамках події Ukrainian Creative Stories 26-28 травня.

Рейтингування учасників рекламно-комунікаційного ринку України є однією з складових місії Всеукраїнської Рекламної Коаліції (ВРК), що спрямована на розвиток рекламно-комунікаційної індустрії країни. Рейтинги ВРК також мають на меті допомагати учасникам ринку у виборі креативних та медіа партнерів, популяризувати найновітніші та найефективніші рекламні технології, а також сприяти появі нових талановитих імен в рекламній індустрії.

У сезоні 2021 рейтинги будуть складені з урахуванням балів, отриманих на конкурсах Ukrainian Creative Awards (UCA) 2021, а це – Київський Міжнародний Фестиваль Реклами 2021, ADC*UA Awards 2021 та Ukrainian Design: The Very Best Of 2021.

У Національному рейтингу креативності та майстерності комунікаційних агентств України бали отримують виключно учасники конкурсних програм UCS, тобто ті, хто безпосередньо зареєстрував свої конкурсні роботи. Іншим агентствам і учасникам творчих команд бали не зараховуються. Залікові бали не дублюються і не діляться.

Учасниками рейтингу можуть бути виключно рекламні компанії: агентства, студії, креативні департаменти компаній тощо. У рейтинг не потрапляють творчі персоналії, автори, незалежні креатори, які в свою чергу можуть бути учасниками рекламних фестивалів та конкурсів.

Національний рейтинг креативності та майстерності комунікаційних агентств України є основним і тільки його бали будуть враховуватися при обчислені абсолютного рейтингу – Агентство року. 

Крім того, щорічно ВРК підводить підсумки для продакшн-студій України за результатами участі в конкурсних програмах Ukrainian Creative Awards. Результати представлені у вигляді Рейтингу креативності video production студій.

Даний рейтинг розраховується за наявності одночасно двох складових:

  • бали за нагороди, які отримали студії за участь в конкурсних програмах UCA, тобто подавали роботи, що отримали нагороди;
  • бали за нагороди, які отримали студії за участь в конкурсах Film Craft та Film (КМФР), FILM & AUDIO (ADC*UA Awards), TV/Promo & Film Motion Graphics (Ukrainian Design The Very Best Of 2021) в рамках UCA за роботи, де вони були зазначені в кредитсах як продакшн-студії.

Також важливо зауважити, якщо студія взагалі не реєструвала роботи на UCA, безпосередньо як учасник, а фігурує лише як компанія-партнер, то в цьому випадку ім’я студії не включається до рейтингу.

Нагадуємо, що прийом робіт на Київський Міжнародний Фестиваль Реклами 2021, ADC*UA Awards 2021 та Ukrainian Design: The Very Best Of 2021 триває.

Фінальний дедлайн – 25 квітня

Переможці фестивалів стануть відомі вже 26-28 травня в рамках події Ukrainian Creative Stories.

28 травня також стануть відомі переможці Національного рейтингу креативності та майстерності комунікаційних агентств України та Рейтингу креативності video production студій сезону 2021.

Тож реєструйте свої роботи та перемагайте!