ВРК і IAB Україна створюють об’єднаний Комітет Діджитал Розробників

28.09.2021

Останній рік перевернув життя багатьох людей та бізнесів. Когось провалив у прірву, а когось здійняв до вершин. Для індустрії діджитал розробки в Україні постковідний період став потужним викликом. Кількість запитів на діджиталізацію бізнесу і побудову складних софтверних рішень на базі веб-технологій виросла у геометричній прогресії. Комунікація брендів також змістилась у діджитал площину, потребуючи побудови та автоматизації інтегрованих комунікаційних платформ.  

Відповіддю змінам у бізнесі стало створення об'єднаного Комітету Діджитал Розробників, на основі DDC (Digital Developers Committee), створеного Всеукраїнської Рекламної Коаліцією в 2018 році, та Комітету цифрової розробки IAB, створеного в 2021 році. 

Основне завдання Комітету - це розвиток і популяризація ринку Діджитал розробки, створення галузевих стандартів, проведення досліджень, розробка методології рейтингування учасників ринку, інформаційно-освітні проекти для клієнтів цього продукту. 

Найближче завдання для Комітету - масштабне дослідження, яке допоможе відповісти на ряд питань щодо взаємодії бізнесу та компаній-розробників, і виходячи з отриманої інформації, надати рішення, інформацію, започаткувати навчальні ініціативи, які допоможуть зробити співробітництво більш ефективним і комфортним для всіх учасників на всіх етапах. 

“Коли три роки тому ми створювали комітет, в першу чергу ми думали про те, як побудувати певний «місток» між бізнесом і компаніями розробниками. Ми бачили, що через неструктурований і навіть трохи хаотичний ринок  діджитал розробки, клієнти часто мають помилкові очікування як від процесу розробки, так і від продукту, який повинен бути на виході. А іноді навіть не розуміють ,у яку саме компанію за якою послугою краще звернутися. Ми розуміли, що відповідальність за систематизацію і визначення стандартів, звісно, на нас - на розробниках.

Минули три непростих роки, додався ковід, бізнес ще більше перейшов у діджитал, і наша глобальна ідея донести бізнесу, як правильно потрібно будувати розробку, тільки підсилилась. 

Саме тому ми вирішили об’єднати свої сили разом з IAB Україна і тим самим заявити про новий формат комітету на ринку. Впевнена, що це дозволить нам ще швидше досягти поставлених цілей і в майбутньому вивести сегмент діджитал розробки в окремий зрозумілий і ефективний напрямок. В цілому, діяльність нашого комітету - справжній челендж. Але від того ще цікавіше”, - каже Ірина Муштіна, засновниця компанії CF.Digital, членкиня Наглядової Ради ВРК і засновниця DDC. 

"Я певна, що задля розвитку категорії ми повинні об'єднати зусилля з усіма індустріальними об'єднаннями та сфокусуватися на систематизації:  визначити та виміряти обсяг сегменту в грошах, оптимізувати методологію рейтингу гравців, вийти з низкою освітніх ініціатив та щонайменше визначити системні проблеми", - додає Анастасія Байдаченко, СЕО IAB Україна, членкиня Наглядової Ради ВРК. 

Зараз, на етапі перезапуску Комітету доєднатися до його діяльності для розвитку ринку можуть всі компанії - розробники України, які є  членами ВРК або IAB і можуть підтвердити свою професійну кваліфікацію.

Чекаємо ваші заявки на адресу invite@ddc.team