Best Marketing Teams 2021: рейтинг кращих маркетинг команд України

16.12.2021

Всеукраїнська рекламна коаліція разом із дослідницькою компанією Factum Group Ukraine оголосила імена кращих маркетинг-команд України 2021 року в рамках церемонії нагородження Effie Awards Ukraine 2021.

Best Marketing Teams проводиться щорічно, починаючи з 2013 року. Методологія розроблена Factum Group Ukraine спільно з Всеукраїнською рекламною коаліцією. Best Marketing Teams реалізується за підтримки Індустріального Телевізійного Комітету, також зазначимо, що з минулого року до проекту долучилася ще одна дослідницька компанія – Kantar Ukraine. 

Результати дослідження презентуються у форматі рейтингів, в яких рекламодавці розподіляються виключно в розрізі категорій/індустрій, у яких працюють компанії (наприклад, агробізнес, алкогольні напої, банківські та фінансові послуги, лікарські засоби та медичні послуги, та інше). Ці індустріальні категорії сформовані таким чином, щоб корелювати з конкурсними категоріями Effie Awards Ukraine.

При складенні рейтингу в 2021 році враховувались такі критерії:

  • бали рекламодавців за результатами Effie Awards Ukraine поточного року,
  • бали рекламодавців за результатами Ukrainian Creative Awards поточного року,
  • медійні бюджети показників WGRP для ТБ та GRP для інтернету,
  • результати опитування рекламодавців щодо кількості іміджевих та промокампаній, частки маркетингового бюджету тощо.

Імена лідерів у кожній індустрії були оголошені на Церемонії нагородження переможців премії Effie Awards Ukraine 2021. З повними результатами та методологією дослідження можна ознайомитись за посиланням.