Круглий стіл рекламної галузі «Легально працювати в онлайні – реально»

08.05.2018

В рамках Київського Міжнародного Фестивалю Реклами (КМФР) пройде круглий стіл рекламної галузі про порушення права інтелектуальної власності в інтернеті «Легально працювати в онлайні – реально».

 Рік тому відбулася перша публічна розмова рекламної галузі України на тему розміщення реклами на піратських сайтах. Тоді рекламодавцям був представлений сервіс blacklists.org.ua. На ньому щомісяця розміщується список сайтів, до яких у правовласників є претензії. Українська антипіратська асоціація (УАПА) проводить щомісячний моніторинг розміщення реклами на цих сайтах, попереджає бренди про потрапляння туди їхньої реклами, а в разі системного розміщення публікує результати на сайті. На початку року дослідницька компанія Gemius вивела окремий звіт по сайтам з blacklists.org.ua.

 Сьогодні використання «проклятих скарбів піратів» відноситься до фінансування порушення права інтелектуальної власності та є статтею кримінального кодексу України. На круглому столі КМРФ ми поговоримо про такі речі.

  • Яка статистика розміщення на піратських сайтах, чи змінюються тенденції.
  • Як мінялася методологія моніторингу розміщення реклами на піратських сайтах, і чому це відбувалося.
  • Що прижилося у рекламодавців, що – ні. Що варто змінити, які у рекламодавців є на даному етапі потреби, з якими можуть допомогти правовласники.
  • Що нового відбулося в світі, чому TAG розширився на Європу і йде далі. Які успіхи в Європі і США із залучення В2В аудиторій до боротьби із порушеннями закону в інтернеті?

 Модератор – Андрій Осипов, адвокат, експерт Інституту масової інформації.

До розмови запрошуються маркетологи, бренд-менеджери, фахівці з медіа, директора медіа-, рекламних- і діджитал-агентств та інші залучені в розміщення реклами в інтернеті.

 Організовують зустріч Ініціатива «Чисте небо» і Всеукраїнська рекламна коаліція. Співорганізатор – Українська Антипіратська Асоціація (УАПА).

 Круглий стіл пройде 31 травня 2018 року на території Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ), проспект Глушкова, 1. Час буде повідомлено пізніше. Реєстрація на захід: https://goo.gl/forms/sqmfQCYk5UT8Z7GT2.

Контакти для ЗМІ: Яна Бакун, bakun.y@starlight.digital, тел: +380 67 690 55 45

Ініціатива «Чисте небо» створена в 2013 році з метою розвитку в уанеті легального аудіо-візуального продукту і боротьби з поширенням контенту, розміщенного з порушенням права інтелектуальної власності. Її засновниками стали чотири найбільших медіа групи України – 1+1 Медіа, StarLightMedia, Медіа Група Україна і Inter Media Group.

Всеукраїнська рекламна коаліція (ВРК) – найбільше громадське об'єднання рекламної індустрії України, до складу якого входять комунікаційні агентства, медіа та дослідницькі компанії, галузеві громадські асоціації, індустріальні комітети та рекламодавці.

Українська Антипіратська Асоціація (УАПА) – громадська організація, основною метою якої є задоволення законних, соціальних, економічних, творчих та інших спільних інтересів своїх членів, сприяння в забезпеченні захисту авторського права і суміжних прав Асоціації та створення умов для посилення в Україні охорони прав на інтелектуальну власність, а саме: аудіовізуальних та інших творів.