Що найпопулярніше у порушників рекламного законодавства? За юридичними експертизами рекламних матеріалів від ВРК

18.04.2018

Всеукраїнська рекламна коаліція протягом двадцяти років працює над обробкою та юридичним аналізом рекламних повідомлень відповідно до дійсного законодавства України.

 

Робота у цьому напрямку ведеться регулярно, щомісяця експертна комісія готує до 10 висновків на запити як від учасників рекламного ринку, так і державних органів з різних регіонів України.

 

Найчастіше цієї весни були запити щодо ознак дискримінації у рекламі як у ТВ роликах, так й на носіях зовнішньої реклами. Лише у березні 2018 року чотири з семи експертиз були присвячені гендерним дискримінаціям у рекламі.

 

Також суперечливі ситуації, що потребують експертного висновку, виникають щодо реклами алкогольних напоїв, різноманітних акцій із зниженням цін, недобросовісної реклами та інформації рекламного характеру у місцях продажу товару.

 

Фахівці ВРК проводять незалежну експертизу, аналізуючи положення чинного законодавства, а також спираючись на практику рекламної діяльності як в Україні, так і в світі, виконуючи ключову функцію на рекламному ринку.

 

Члени  ВРК можуть звертатись з запитами про експертизу до дирекції ВРК на email – office@vrk.org.ua, та відправляти оригінали матеріалів на адресу: м.Київ, 03127, а/с 26.